top of page

LIGGING
 

De vakantiewoning is rustig gelegen in een bosrijke omgeving op de top van een rotsheuvel, op 800m van het centrum van Bomal-sur-Ourthe. "Bomal-sur-Ourthe" is gelegen in de Ardennen in Belgisch Luxemburg op de grens van de Provincies Namen en Luik. Bomal, ligt op 4km van Barvaux en is een deelgemeente van Durby, het kleinste stadje ter wereld.


In bomal zijn o.a. volgende handelszaken gevestigd:

 • bakkerij (2)

 • slager

 • kranten- en boekenwinkeltje

 • antiek en decoratiewinkels

 • bloemenwinkel

 • supermarkt (Spar)

 • apotheek

 • kano- en fietsverhuur

 

Er is een sportcentrum met o.a. nieuwe kinderspeelruimte buiten.
Er is tevens een treinstation.

Kortom, Bomal-sur-Ourthe is een romantisch Ardeens dorpje met eindeloze bossen, verre horizonten, schilderachtige dalen waar de Ourthe en de Aisne zich doorslingeren.
Men leeft er mee op het ritme van de seizoenen die elk op zichzelf aangrijpend mooi en heerlijk zijn. Voor al wie droomt van zacht kabbelende riviertjes, ongestoorde stilte en zuivere lucht is Bomal-sur-Ourthe het gedroomde vakantieoord in de Ardennen. 

Op stap door de weidse landschappen van de Ardennen, zal u enkele van de mooiste dorpjes uit Wallonië ontdekken (zoals Ny, Wéris, Chardeneux), maar tevens verrassende grotten (Hotton), kleine kapelletjes, mysterieuze kastelen, streekproducten, wonderbaarlijke legenden en een immer levende folklore. 

De gîte is als volgt met de wagen bereikbaar :

 • Komende uit de richting Brussel, Namen: neem de E411 in de richting van Luxemburg. In Courrière ( uitrit 18) neem de N4 in de richting van Marche-en-Famenne. Na 24 km neem de uitrit Durbuy, draai op de brug naar links en volg de N929 richting Durbuy. Na 18,5 km komt u op een kruispunt in T met een meubelwinkel op de rechterkant. Neem naar rechts richting Barvaux gedurende 3 km. In Barvaux rijdt u rechtdoor en neemt de N86. Na 4 km rijdt u Bomal-sur-Ourthe binnen.

 • Komende uit de richting Aarlen-Luxemburg: neem de E25 richting Luik. Neem de uitrit 49 (Manhay- Vaux-Chavanne). Neem links richting Manhay. Op het kruispunt van Manhay rijdt u rechtdoor gedurende 1 km en vervolgens draait u rechtsaf richting Bomal. De N806 volgen gedurende 16 km tot in Bomal.

 • Komende uit de richting Luik : neem de E25 richting Luxemburg. Neem de uitrit 46 (Aywaille- Remouchamps). Op het einde van de uitrit, neem naar rechts naar Aywaille. Aan de verkeerslichten , sla linksaf. 800 meter verder, nadat u voorbij een Profi winkel gereden bent, sla rechtsaf (N86) en volg deze weg gedurende 15 km en u komt in Bomal aan.

 

Bij het binnenrijden van Bomal
aan kruispunt richting Ferrieres volgen en dan na 50 m net na de (scherpe) bocht, rechts baantje inslaan richting Izier (4 km), kerkje voorbijrijden, na 50 m kasteel voorbij rijden, daarna 100 meter voorbij kasteel rechts afslaan in de Allée des faisans (aan bordje atelier d’architect J. Wauters), na 200m rechts bergop meedraaien in de Chemin des grandes Roches en nog eens 200 m verder is er een kleine weg naar links : de Allée de Pierreuse, waarbij de woning (huurhuis) de eerste is aan de rechter kant, nr. 2. 
 

bottom of page